April 2022 blev det författarbesök på Eskilstunas stadsbibliotek och i september blev det samtal och signering på Larrys corner på söder. Sen blev det försäljning och signering på konstnärsföreningen Bibbs julmarknad  i Gröndal, och försäljning via annonsering. Hornstulls bokhandel tog emot ett flertal ex till sin mycket uppskattade rea februari 2023. De sista (minus några få) exemplaren av boken fick publiken på Tribunalens scenkonstfestival maj 2023.

 

 

Jag har på mina tidigare författarbesök läst ur boken, och pratat om varför en bok som prisas så högt av sina  läsare inte lyckats gå igenom bruset: Vem styr en boks impakt och livslängd? Jag har även berättat varför denna kärlekshistoria med förhinder blev en autofiktion och inte ensjälvbiografisk berättelse. Boken har sålts på plats till självkostnadspris då förlaget  tvingats lägga ner verksamheten pga pandemin.

"Det kanske var ovanligt att känna sig så säker på den andras kärlek.

Ja, det var det, förstås.

Förmodligen var det första gången i mitt liv som jag kände det så starkt. Och även första gången som jag gjorde allt för att få min älskade att förstå det. Till slut trodde du på mig.

Det skulle vara vi två och vi skulle bli riktigt gamla tillsammans. Det lovade vi varandra. Vi hade gemensam vårdnad om varandra. Sa vi. Så uppstod ett hinder som vi inte kunde rå över.

Force majeure: oväntade händelser som hindrar livets förlopp.

 

Jag förmår inte förlora dina kyssar."

 

FORCE MAJEURE - LIVET KÄRLEKEN SEXET DÖDEN, är en autofiktiv kärlekshistoria som fått förhinder.

Vintergård förlag, ett litet förlag med stora ambitioner, tog sig an uppgiften att ge ut den i oktober 2021 och boken har redan berört många, även om en större publiken inte lyckats nås . Tyvärr tvingades förlaget la ner verksamheten i sviterna av pandemin och boken säljs nu enbart via författaren.

Några få exemplar kvar hos författaren! Beställ (80 kronor inkl portot)

med mejl till:

mariechantal56@yahoo.se

eller sms till:        070 581 93 76

 

 

 

 

 

Foto: Ville MäkäräinenFoto: Ville Mäkäräinen